Jos nestettä kulkee läpi normaalia enemmän, tarvitaan sitten suolaakin näköjään normaalia enemmän. Aamupuuroon lipsahti (ihan oikeasti vahingossa?) reippaanlaisesti suolaa - yleensä jäisi puoleenväliin, nyt se meni yllättävän suurella halulla vaikkakin hieman kirvellen alas. Eilen käsi sieppasi ohimennen ruokakaupassa jättiläispussin suolapähkinöitä. Järjettömän suolaisia, mutta siinä on sitä jotain...

Sehän on se kalsium-natrium (-mikä se kolmas oli?) vankkumaton tasapaino - että jos juo vettä enemmän, se kuluttaa kalsiumia elikäs luita, jos ei lisää suolaa samassa suhteessa. Ja siksi helteelläkin tulee niitä suolatuskohtauksia, kun hikoilee ja juo vettä paljon. Jos ei suolaa saa, tuleekin heikko ja huono olo. Mummot kuulemma monasti sekoavat siksi, kun joutuvat sairaalaan, saavat kovan lääkityksen, ja täysin suolatonta sairaalaruokaa, kertoi yksi puolituttu lääkäri. Jos on paljon lääkkeitä, pitäisi kuulemma myöskin pikkaisen lisätä suolankäyttöä. Suolan kanssa ei sovi läträtä, mutta suolattomuuskin on vaarallista. Tämä on niitä asioita, kun täällä aina kehkeytyy jotain ravitsemustieteen pyhiä ristiretkiä, ja sitten vedetään se homma ihan yli, unohdetaan, että lähtökohta oli se, että "liika on liikaa", eikä se, että tämä "kamala synti on kitkettävä kansastamme täysin!".

Vähän niinkuin huumekeskustelut, vetäistään äärilaidasta hysteerisesti toiseen. Taso on semmoista, että narkkarit navetan taa ja nappi otsaan, kuka muuta väittää, on vain huumekartellien kätyri.