Tuuhea tukka. Muhkeat huulet.

Eilenkö se oli, meikatessa kiinnitin huomiota asiaan, että mun huulethan on itseasiassa ihan ei-pahemmat, kaartuilevat mukavasti. Mutta ai niin, muistin, eihän se olekaan mikään pysyvä saati jatkuva tila: vaan raskauden niitä muutamia hyviä fyysisiä puolia (tietysti tuo mahtavan kokoinen masu on ihastuttava, mutta sittenkin niin epäkäytännöllinen... Enkä muutenkaan kuulu siihen ilmeisen harvalukuiseen väestöön, joka julistaa olevansa "elämänsä kunnossa" eivätkä koskaan voineet paremmin kuin odotusajan alusta loppuun...). 

Huulet turpoavat, sieraimet laajenevat. Näin loppua kohden, elimistö helpottaa hengittämistä, sekä loppuajaksi keuhkojen painuessa mahtavan masun tieltä, sekä synnytystä ajatellen. Harva tätä huomaa, tuskin itsekään olisin tajunnut, ellei olisi kerrottu. Ja niinpä niin, pari päivää ennen esikoisen tupsahtamista hätkähdinkin peilin edessä Angelina Joliemaista olemustani. Toisella kerralla viettäessäni sen tylsän viikon edeltävällä osastolla, joka siis oli täytetty loppuvaiheen mammoilla, kiinnitin kyllä huomiota, kuinka ruokailutilassa näkikin vain valtaisia sieraimia ja turpeita huulia. Katselkaapas, missä näette.

Tukka paksuuntuu, kun sitä ei juurikaan lähde. Mikä lieneekin tämän idea, että menee ns. lepotilaan, ehkä näin karvankasvatusenergia hyödynnetään oleellisempiin kasvatustehtäviin. Sitten joskus imettäessä tai sen loppuessa tahi hiipuessa alkaa mahdoton sulkasato, kun noin vuoden saldo miinustetaan. Seurauksena peilikuva on lohduton, sillä oma silmä on jo niin tottunut tuohon kiiltelevään hiuspaljouteen. Mutta ei huolta - pianhan ne kasvavat takaisin, ja sentään jossain vaiheessa semmoinen terhakka sentin sänkikasvusto nostaa vähän kuohkeammaksi jäljelle jääneitä tovereitaan.

Niin, sitten tietenkin pieni- ja normaalitissiset lienevät useimmiten ilahtuneita myös muhkeutuneesta rintavarustuksestaan, mutta itselleni tämä ei niinkään aiheuta mielenliikahduksia suuremmin puoleen tai toiseen. Ovatpahan vähän vähemmän riipallaan, joskin sekin ominaisuus palautuu korkojen kanssa. Ja ihan ok, kun on maha pienempi tissejä, optinen harha hoikistuneisuudesta.