Imettävät äidit tietävät ilmiön, että kun vauva on yhdellä tissillä, toinenkin tiputtelee maitoa. Jossain vaiheessa alkaa venttiili toimimaan enemmän tai vähemmän, mutta siihen asti ihmetellään paita märkänä. Tai sählätään jonkun maidonkerääjän kanssa, joka ei koskaan satu olemaan käden ulottuvilla, kun sitä tarvitaan. Ja niin edelleen.

Mutta ilmiö itsessään on outo, kun ajatellaan, että ihmiskunnan historiasta enimmän aikaa on valtaosa kärsinyt nälästä ja aliravitsemuksesta. Miksi sitten tuhlata kallisarvoista maitoa noin?
Täytyy olla joko niin, että aikojen alusta - kuten kristikunnan Iso Kirjakin kertoo - on tehty kaksosia. Onko tämä dominantti ominaisuus? Periytyykö se vai väistyykö? Kaksosethan toisaalta kulkevat suvussa? Miksi sitten kaksosia nykyään on vähemmän kuin ilmeisesti joskus ennen?
Taikka sitten tämä tukee teoriaani parisuhteettomuudesta, että on eletty yhteisöissä ukot omissa ja akat omissa oloissaan enimmäkseen. Jos sitten vielä lapsosia on tehty enemmän tai vähemmän samoihin aikoihin, on äiti voinut imettää jonkun toisenkin lasta, jos joku on sattumalta kupsahtanut johonkin komplikaatioihin, tai sipaissut virsut jalkaan ja mennyt marjoja poimimaan. Sehän olisi sitäpaitsi terveellistäkin, että vauva saisi useamman äidin maitoa, kun siitä kerran vasta-aineet saa kunkin maidontuottajan potemiin sairauksiin. Ymmärrän vain vähän mutten täysin, miksi jotkut äidit vauhkoontuvat, jos heidän piltilleen onkin annettu korvikkeen sijaan ehtaa maitoa sairaalassa. Tiedä mitkä huippuvastustuskyvyt sieltä saa kaupan päälle. Voihan se tietty vähän hiertää, että "joku toinen minun vauvaani...". Ei liene siis ihan kulman takana, että imetysfanaatikot perustaisi imetysrinkejä  
Ehkä se nykyihmiselle onkin hieman outo ajatus, mutta tilannehan olisi ollut toinen tuossa "world according to t."-utopiassani, jos kohtalaisen pieni porukka on asunut yhdessä, pienessä maailmassa, koko ikänsä. Jos se toinen vauva on jonkun kuin oman siskon. Nykyään ollaan niin kovin yksilöitä, eikä lainkaan yhteisöllisiä. Mikä onkin takuulla aiheuttanut roppakaupalla mitä moninaisempia ongelmia, joiden kanssa itsekin saan kamppailla, tähän betonineliöön perheeni kanssa eristäytyneenä.