Viikonloppuna näin pätkän jotain dokkaria, jossa huonosti nukkuvien kaksosten vanhemmat suunnilleen rukoilivat armoa saadakseen nukkua. Tuttu fiilis, vaikka meillä nukutaankin melkoisen rauhallisesti ja yhä enenevissä määrin. Pienenä asiavirheenä siinä puhuttiin 15 viikon pätkäunista, vaikka olihan äitiparka, kaksoset mahassaan, varmaan saanut juosta jo kuukausitolkulla yöllä pissimässä.
En halua muistellakaan, koska oli se tyyni keskivaihe kun sai nukkua. Nyt tuntui kummalta, kun tajusin, miten ruhtinaalliselta tuntuikaan vain viiden tunnin uniputki. Jospa joskus saisi sen kuusi. Tai seitsemän. Kahdeksasta saati sen päälle uskalla haaveillakaan... Osaisiko edes niin kauan nukkuakaan...

Periaatteessa vieläkin menee ihan ok, vähän alkaa painamaan kuitenkin. Toisaalta häkellyin kyvystäni hoitaa kotitaloudellisia tehtäviä tehokkaasti ja suorittaa isompikin serveeraus, toisaalta alkaa pikkuasiat tippumaan mielestä pois. Aika kärttyisä fiilis, isosisko-raukat saavat kuulla tarpeettomia ärähdyksiä. Tämmöisenkin tekstin kirjoittaminen vaatii kuulkaa kaksin käsin keskittymistä. Kaupassa pyörin kuin vieraalla planeetalla, vailla aavistustakaan, mitä oikein piti ostaa. Vähän kummallista matskua sieltä sitten tarttuu mukaan.

Ja viime aikoina, oikeastaan jo sieltä odotus-yöpissa-kaudelta lähtien olen useampaan otteeseen joutunut ankarasti miettimään mm. seuraavia asioita:

  1. mikä viikonpäivä on tänään. Saati monesko.
  2. mikä vuosi nyt olikaan
  3. kuinka vanha minä olen
  4. minä vuosina lapset on syntyneet (mukaan lukien tämä tuorein, sillä ks. kohta 2)
  5. montako vuotta olemme olleet naimisissa

Nimet vielä muistan, vaikkakin lahjakkaasti lapsiparat sekoitankin.

Painorintamalta laittaisin tähän vielä, että ei kuulkaa, ei yhtään enää vieraita tähän taloon enää, tekosyyksi kaikenlaisten keksien ja muiden ostoon. Kun muutenkin tulee jo. Tämä imettäminen, aijai - jatkuva nälkä. Ihan mieletön. Voisi olla tehokasta, jos napsisikin jotain porkkanoita joka keittiökierroksella, eikä valheellisen viattomilta tuntuvia ruis-kaurakeksejä.