Ilmeisesti tästä maailmoja mullistavasta Läskikapinasta ovat saaneet riittävissä määrin asiakaspalautetta, eikä ilmeisesti pelkkää hurrausta ja ruusunlehtien kylvämistä nerokkaasta ideasta ("Hyvä! Saadaan vihdoinkin ne silmiä särkevät läskit kuriin ja järjestykseen!"), sillä oliko viime- vai jo toissaviikolla (näillä raskausviikoilla alkaa jo ajantaju pahasti heittämään) itse nokkamiehenä toimiva herra toimitussihteeri kirjoitti vähän "älkää tulko meille itkemään, kun ette tajunneet, mitä tarkoitetaan - ja on mullakin sitä kaljamahaa enkä näistä jutuista ole vajonnut suisidaalisuuden tasolle" -tyyliin ikäänkuin tätä tempausta selittelevän kolumnin. Että ei tässä ketään olla mollaamassa ja niin ja niin edelleen... Enpä nyt sitä lukiessani purskahtanut itkuun, että "oi ihana HS! Te siis ymmärrätte minua sittenkin!".

Kaipa tuota negatiivista palautetta on tosiaan tullut, nyt on alkanut tupsahtelemaan ihan kuin väen väkisin vängättyjä juttuja siitä "toisesta näkövinkkelistä", mm. sunnuntaina juuri jokunen julkisuushenkilö kertoi suhteestaan lihavuuteen (olihan siinä kaksi miestäkin, mutta sori, Laitinen, no sympathy) vähän semmoiseen sankarisävyyn, että Anneli Saaristokin käyttää nykyään jopa hihattomia mekkoja, ja kuka se kirjailija olikaan, että on ihan terapiassa selvitetty syy ja lupa olla lihava - vaihtoehtona olisi ollut umpihulluus. No en minä tätäkään artikkelia ottanut vastaan minään Huraa! läskien vapautusrintamana, vaikka monet näistä heittivätkin monta hyvää pointtia. Mutta, HS - miksi se artikkeli ei ollut Läskikapina-sarjaa? Tai se, missä kerrottiin syömishäiriöiden lisääntyneen viime vuosina, ja mainittiinpa jopa BED sairautena? Sekin oli vain uutisoitu juttu, ei siinä haluttu pureutua sen kummemmin syömishäiriöiden syihin ja seurauksiin, tai haettu mitään yhteiskunnallista mullistusta.

Tänään sentään kerrotiin norjalaistutkimuksesta, jossa opiskelijat olivat tuplanneet kalorit ja minimoineet liikunnan. Että kas! Kaikki ei olleetkaan tuupertuneet kuolleena läskimerenä lakoon, vaan ilmi oli tullut, ettei syystä tai toisesta roskaruoka ja loisiminen vaikutakaan kaikkiin samalla lailla.

Moiset jututhan vaarantavat koko Läskikapinan yhteiskunnallisen vaikutuksen - siitähän voi vaikka päätellä, että me kaikki läskit emme olekaan vain tekemässä myyräntyötämme kansanterveyden kaatajina, tai ylikuormittamassa terveydenhuoltoa - toisten, kunnollisten, hoikkien ja liikkuvaisten, ihmisten verorahoja rohmimassa...