Lukaisin tuossa viikkolehdestä jonkun tukkuportaan maahantuojan haastattelun, joka oli velkansa yhteiskunnalle suorittanut ja nyt antoi haastattelun, "ettei tulisi turhia ampumisia" (melko mielenkiintoinen tapa). Äijällä oli roikkunut kilokaupalla metallia kaulassa ja toista sorttia jossain takataskussa. Ökyautoa ja kaikkea sellaista.

Eipähän tarvitse kysyä, että mihin ne minunkin rahat on menneet. Perkele.

Vaikka sitä hoitikin säätönsä kaveripiirin höpöhippien kanssa - joku aina otti enemmän poistaakseen "kavereille kanssa"-mentaliteetilla, ehkä tehden voittoa vain omien polttojensa verran - niin välillä kyllä mietti, että pari askelta taaksepäin tässä toimitusketjussa, ja sieltä löytyy sellaista partaa, joiden meninki ei ehkä välttämättä käy yksiin meikäläisten ideologioitten kanssa... Toisaalta yritti häivyttää asian mielestään ja naureskeltiin tälle poliisipropagandalle, että rikollinen aines siellä jossain vaiheessa käärii voitot kasaan. Höpö höpö, ajateltiin, että elämäntapahipit ne vaan hyvää hyvyyttään käy jostain Marokosta roudaamassa lätkää kavereille jne. jne. Että ei tästä kukaan niin paljoa voittoa saa, rikolliset häärää kovien aineiden kanssa jne. jne. Ja sitten tämä jannu tuijottaa mua lehdestä, että terve terve, minä varmaan osan sinunkin palkastasi upotin johonkin tissibaareihin ihan pröystäillekseni. No sillai mä että kiitti vitusti.

En tiedä mikä tilanne tänä päivänä "markkinoilla" on, mutta mun pössyttelyuran loppuaikoina kuuli kyllä ankeaa läppää, miten joku hakee fläbää isoilta pojilta, jotka pyyhkäisee valkoista jauhoa siitä paketin pinnalta - että siksi tulee niin paskaa lätkää, kun suurin osa näiden ainesten kaupasta on itäveljien hallussa, jotka ovatkin kiinnostuneempia jauhomeiningeistä, mutta huonona puolena sitten kaikki fläbä tulee vaan niiden kylkiäisinä, kaupanpäällisinä. Eikä laatu niitä kiinnosta lainkaan.

Mutta loppujen lopuksi, kyse on kuitenkin kriminalisoinnista. Mikä on laitonta, vetää rikollista ainesta puoleensa. Kieltolain aikana maassa juoduista viinaksista kääri taloudellisen hyödyn järjestäytyneet veljeskunnat - nykyään valtio vetäisee aika mehevät verotulot.  

Oli miten oli, ei käy meikäläisen oikeustajuun se kuitenkaan, miksei Heikki ja Helga Hippi saa laittaa lamppua vaatekomeroon ja nauttia tv:n äärellä sadonkorjuun tuloksista. Sillä siitä ei hyödy kuin paikallinen sähkölaitos.

Jos jaksaisin ja ehtisin, voisin vielä meuhkata tässä hyvän tovin maamme päihdekulttuurista - siitä huutavasta vääryydestä kun rauhaisat elämäntapapössyttelijät leimataan hulluiksi narkomaaneiksi, mutta sitten viinaa kyllä taas on jokaisen hyvä sekä kerrassaan suotavaa kaataa kurkustaan alas mahdollisimman paljon ja mielellään usein, seurauksista piittaamatta - päinvastoin, niillä sitten maanantaina (tai rokulipäivän jälkeen tiistaina) töissä kingaamalla. Ja miten täällä tuhistaan omahyväisinä että vittu me ollaan rankkoja kun jossain Euroopan mantereella pidetään reipasta suomalaista mielenvikaisena ja ongelmaisena ihmisenä, kun se näyttää fransmanneille vähän kaatamisen mallia, että mitä neitejä te oikein olette ettekä tiedä viinasta mitään.

Meuhk meuhk. Montakohan tilaajaa tällä karkoittaa >:')