Haluan jakaa ilosanomaa eteenpäin kaikille Teille, jotka kamppailette paino- tai rahaongelmien parissa. Tämä ihmeellinen ruoka ratkaisee ne molemmat, Teistä tulee nuori, hoikka, kaunis ja rikas tätä nauttimalla, ja se on lisäksi erinomaisen hyvää ja maukasta, sekä omaa loputtomat variointimahdolllisuudet. Se on LINSSIMUHENNOS. En ole ruokaohjeiden ekspertti, sillä harrastan semmoista "sinnepäin"- ja "fiiliksellä"-kokkausta, mutta yritän esittää suuntaa-antavia mittamääriä.

Perusmuhennos:

Pannulle n. 2- 3 rkl öljyä ja reilusti currya, chiliä, mustapippuria ja paprikaa ja anna "kuohahtaa". Kuullota 1 sipuli ja tottumuksenmukaisesti valkosipulia (toiset lisää öljyyn, toiset myöhemmin. Lisää sitten 4 dl huuhdeltuja punaisia linssejä ja 8 dl vettä. Mahdollisesti joku liemikuutiokin. Anna kiehua hiljalleen, kunnes mössöytyy. Lisää loppuvaiheilla noin rkl Garam Masalaa.

Variaatioita:

Lisää porkkanaraastetta ja paprikaa sipulin jälkeen. Voi varmasti lisätä jotain lihajuttuakin, kasvissyöjänä en osaa sanoa muuta kuin että mieskin tykkää tästä semmoisenaan vaikka lihaa syö antaumuksellisesti. Soijapavut tai mustasilmäpavut on koettu sopivan hyvin sekaan (kunhan niitä löytyy pakkasesta liotettuina ja keitettyinä). Tomaattimurskaakin voi lisätä.

Linssimuhennos De Luxe:

Kuten edellä mutta korvaa osa vedestä kookosmaidolla (vie kärjen laihdutusaikeilta muttei kovin pahasti...).

Loistavaa riisin kanssa, sopii myös perunoiden kera. Paranee parissa päivässä tai pakkasessa. Helppoa, halpaa ja nopeaa. Alhainen GI, paljon kuitua ja rautaa. Suosittelen.

 redlentl.jpg