Esimerkiksi tämä mieheni, jonka olen ymmärtänyt karmallisesti elämääni kiedotuksi, sekä entisissä, nykyisissä ja tulevissa, on semmoinen tapaus, ettei olisi herättänyt mitään vastakaikua, jos olisimme tavanneet parikin vuotta aikaisemmin. Vieläkin ollaan hieman semmoinen Dharma ja Greg -pari, leikkisästi kuvaillen, mutta kohdatessamme olin sentään valmis hyväksymään toisessa ihmisessä nämäkin asiat:

  • Ei blaadaa. Kuinka (sillionen) patologinen pilvenpolttaja voisi tulla toimeen kenenkään muun, kuin toisen patologisen pilvenpolttajan? Eihän ne ymmärrä. Eihän ne salli. Tämmösiä sekapareja oli tuttavapiirissä, mutta aika heikolla menestyksellä. Aina tuli kaikenlaista sanomista. Voi käydä niinkin, että se blaadaaja lopettaakin...
  • Ei kuuntele samaa musiikkia. Kuinka voisin koskaan jakaa ajatuksia ja kokemuksia sellaisen ihmisen kanssa, jota esim. Jimi Hendrix tai dub kosketa syvältä sielusta sielusta? Vaikka kuuntelisikin samaa genreä, eroavuuksia ja erimielisyyksiä löytyisi sittenkin.
  • Kuuntelee itseasiassa kaikenlaista sellaista, mitä olen suuresti halveksinut ja mikä karmii selkäpiitäni. Sellaista romanttista, kaupallista mössöä. Teinityttömusiikkia. Mutta kas! Kummalla tavalla kaikenlaista oppiikin toleroimaan. Ja tulee ajatelleeksi aina kun toisen musiikit tökkii, että tökkii minunkin levyt sille varmasti yhtä monta kertaa. Voisi myös kuunnella death metalia tai kikkeliheviä.
  • Käy kirkossa. Kirkkohan on yksi pahimmista ja synkimmistä instituutioista! Paavi on Antikristus! Jos uskoo, voi uskoa myös kuulumatta lafkaan, joka on mahdollistanut ja hyväksynyt mm. intiaanien lahtaamisen ja orjakaupan. Mutta se saattaakin olla toisille ihan kulttuuriin kuuluva itsestäänselvyys, ja eikö ole parempi uskoa johonkin kuin ei yhtään mihinkään? Voisi käydä myös dokaamassa yhtä säännöllisesti ja säntillisemminkin.
  • Pukeutuu aika konservatiivisesti. Ainakin siististi. Voisi pukeutua myös epäsiististi ilman sen kummempaa ideologiaa. Tai teinisti.
  • Opiskelee kaupallisia asioita. Sehän on yksi Babylon koko järjestelmä. Voisi opiskella myös fattassa käymistä ja työkkärin välttelyä.