Olen jo KOLMENA PÄIVÄNÄ PERÄKKÄIN tullut syöneeksi ns. OIKEAA RUOKAA yhden lämpimän aterian (ja joka-aamuinen puurokin kuulunut kuvioon). Kuinka näin on päässytkään käymään en voi ymmärtää, mutta olenhan silti märsännyt liikaa kaakkubaakelsia ja "vähän" muutakin, kuten kunnon bediläisen kuuluukin.

Mutta kun oivaa papumössöä laittelin keittiössä, tuli taas yksi painajainen mieleen: kihti. Se olisi tosi paha paikka, sillä en kasvissyöjänä ole mitenkään keitettyjen vihannesten yms. ystävä, vaan ruokavalioni ranka muodostuu paljolti papu- ja palkokasveista. Ei mitään limaisia, höyrytettyjä pakastevihanneksia tai kummallisia munakoisosplödöjä, sorge vaan. Pavuista saa monenlaista kelpo pöperöä ja einestä kasaan.

Paitsi jos iskisi kihti. Sehän pahenee nimenomaan muunmuassa pavuista. Enkä tiedä todellakaan, mitä sitten alkaisin syömään, sillä mikään liha- tai kalaruokien ystävä en ole koskaan ollut - muistan lapsuudesta jo, kuinka ne on kuvottaneet (anteeksi, en tarkoita tällä mitenkään kärsäillä tai leijailla sekaravintoa syövien yläpuolella. Inhoan itsekin kasvissyönnillä itsensä ylentäviä lihansyöjien ylenkatsojia. Jokaisen ihkaisen oma valinta ja sillä sipuli).

Toinen paha olisi soija-allergia. Jo ihan siksikin, että sitä tungetaan joka paikkaan, ja olen niin dille, etten kuitenkaan osaisi sitä kaikessa varoa, ja sitten kiidettäisiin kurkku turvoksissa päivystykseen, vai mitä siinä tehdäänkään, analyfaktinen shokki, niinkö se hieno sana meni.  

beans_v1.jpg