(miksi eilisen jakson nimi muuten oli jotain semmoista kuin Pontson mahtavat melonit? Kuinka hauskaa suomentajalla on ollut?)

Säännöllisin väliajoin - ja nyt on yksi semmoinen kausi - alkaa himottaa käsityöt. Kaivan mahtipontisesti ostamani "ompelulaatikon" (joka kolisee tyhjyyttään) esiin, ja pyörittelen niitä pariakymmentä "mummotilkkua" ja toistakymmentä kukkasta, jotka olen virkannut joskus - joskus - kai pari vuotta sitten. Se on ihan hyvää terapiaa sikäli, jos alkaa haaveilemaan jotain liian isoja projekteja: "Haloo! Saisitko ensin nämä loppuun joku päivä?"

Saisinko mitään loppuun mikään päivä? Vuosikaudet olen näpertänyt jotain, lähinnä virkkaamalla, mutta ihan viimeiseen asti en yhtäkään proggista ole saanut. Tai sitten ne on jotenkin kusseet, ja edessä olisi ollut joku ärsyttävän puiseva korjaussarja, joka jää ikuisuusprojektiksi, ja...

Nyt olisi kova polte virkata poncho. Ei sentään itselle (läskipontsolle pontso, hah hah, sehän olisi hauskaa) vaan siskolle, se olisi jotenkin aivan juuri semmoinen ihminen. Joskus ennen joulua olikin aivan loistava kaava jossain Kotiliesi tai -vinkki -lehdessä, enkä sitten saanut sitä kopioitua. Kukkasia yhteen virkattuna. Nyt olen yrittänyt löytää edes samanlaista, muttei tule vastaan, eikä kykyni varmaan riitä lähteä vapaasti versioimaan - on kyllä kukkaneliöohjeita, mutta tiedän, että homma kusee pahasti, kun lähden toteuttamaan jotain ns. vapaalla assosiaatiolla - "no eihän tämä nyt vaikeaa voi olla, tommosia vaan teen riittävän määrän ja liitän ne yhteen". Niinpä. Helppoa varmaan, jos on tehnyt joskus, mutta ajatuksen voima ei sittenkään riitä arvioimaan ihan kaikkea...

Ja mitä kaikkea tytöille voisikaan tehdä, jos olisi ei vain aloite- vaan myös loppuunsaattamiskykyinen ihminen. Netti on pullollaan aivan ihania ilmaisia ohjeita, kun Googlettaa vaan "free crochette pattern", eikä niitä nyt niin kauhean vaikea olisi kääntääkään, mutta tarvitsisin enemmän semmoista pitkäjännitteistä keskittymiskykyä.

Pääsevät neidit muutoin ripille ennenkuin pitsimekkoset valmistuvat.