En tiedä, vähän pelottaa. En ainakaan uskalla käydä vaa'alla. Mutta jotain outoa peilikuvassa, en näytä samalta kuin ennen. Korvat höröttää. Onpa ne isot. En uskalla elätellä haaveita, että kyse on siitä, että ne on tulleet esiin poskien takaa. Muistan sen sieltä vuosien takaa, kun ne edelliset läskit lähtivät sulamaan kuin mannerjäät; yhtä massiiviset. Peilikuvassa pisti korvat silmiin ( - ehhhhehhe olipa kekseliästä!) mikä tietenkin johtui siitä, että posket katosivat.

Muutenkin laihtuminen on outoa - lihominenkin. Joskus kun laihtuu, luulee lihonneensa ja päinvastoin. Kun mittasuhteet muuttuvat. Kun esim. laihtuu, tissit pienenee ensimmäisenä, ja tämä taas saa mahan näyttämään isommalta. Joskus taas on lihonnut ja ihmiset sanovat, että "oi oletpa laihtunut!" ja kyse onkin vain siitä, että jokut kehonosat on saavuttaneet sopusuhtaisuuden läskitasossa. Posket ottavat kaksoisleuan kiinni, alavatsa revähtää kukoistukseensa luoden jonkinlaisen vyötäröilluusion. Ja painon kyttääminen se kummaa puuhaa onkin, jos nimittäin alkaa rivakasti liikkumaan, sillä vanha totuushan se on, että lihas painaa enemmän kuin läski. Se tuntuikin vähän vääryydeltä, kun katseli sitä Biggest Loser -ohjelmaa, josta tänään alkaa suomalainen versio. Että toisaalta toiset olivat ehkä pienentyneet enemmän, mutta kuntoilleet, ja saaneet lihasta. Että niiden olisi pitänyt kilpailla myös ympärysmitoilla. Tai rasvaprosentilla tai jotain.

Ajatus laihtumisesta, pienestäkin, on melkoi epärealistinen, sillä koko tammikuu on mennyt ihan säälittävällä sisälläkyhjötyksellä - mutta toisaalta ahmimiset ovat jääneet vähän pienemmälle? En juurikaan ole ostanut mitään suklaata, keksejä tai sipsejä tai semmoista. Olen aikas ylpeä monesta "puhtaasta" kauppakeikasta - esim. Lidliin, joka tursuaa kaikenlaisia mielikuvituksellisia saksalaismässyjä. Saksalaiset, ne kaverit todella ymmärtää sokerin ja suolan perään. Olen oppinut välttämään sen kaupan valmiseineksiä. Seuraavana päivänä ei saa kättä nyrkkiin, hyvä jos silmiä auki, kun ei tuota suolaa muuten juurikaan käytä.

Pilates-DVD:n pölyt tuli pyyhittyä tänään, kun tytär pyysi, että "laita äiti hei se sun jumppaleffa niin mä voin jumpata". Jonkinverran pitävä tekosyy olla osallistumatta oli hellalla kiehuva linssimuhennos. Nyt jätin kookosmaidonkin pois. Loistomauste on normaalien kuvioiden lisäksi lisätä noin ruokalusikallinen Pirkka paprika-cashew -tahnaa ja pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja (eipä tarvitse suolaa lisäillä, ei).

"Olen t., minulla on syömishäiriö, olen miltei pysynyt kuivilla kolme viikkoa" (aplodeja).