Ei se, että on lasten kanssa kotona ja mies illat töissä, torpedoi (täysin) kaikkia harrastusmahdollisuuksia. Masennus sen sijaan tekee selvää jälkeä tällä saralla. Miten sitä saisi mitään ylimääräistä tehtyä, kun kaikki energia menee ihan tavallisten asioiden pyörittämiseen, eikä oikein riitä siihenkään.

Mutta nyt, jos tässä katselisi tulevaisuutta luottavaisin silmin, että taas jaksaisikin jotain, olisi monta juttua mitä voisi himassa puuhailla (ja etenkin, kun vauva hieman kasvaa).  Käsityöthän on kotiäitien hittituote.

Silloin vuosia sitten, edellisen masennuksen aikana, auttoi suurestikin, kun menin keramiikkakurssille. Sillä on merkitystä ihmiselle, että osaa jotain ja saa jotain aikaiseksi. Itseluottamus voi kasvaa ihan siitäkin, että osaakin värkkäillä ihan siistejä pyttyjä ja pytinkejä. Nyt, tietenkin, tuon iltatyön vuoksi on mahdotonta haaveilla toistaiseksi moisesta, mutta jäin miettimään niitä saventapaisia askartelumassoja, saisikohan niistä jotain aikaiseksi?

Joskus maalailin ja piirtelin. Nyt parin vuoden ajan olen ostellut alennuksista kaikenlaisia vesivärilehtiöitä ja guassivärejä, enkä koskaan ole saanut niitä kuitenkaan kaivettua esiin kaapeista. Joku päivä?

Aina välillä selailen satunnaisia käsityöblogeja kadehtien ihmisten aikaansaavuutta. Jos joskus saisinkin vietyä jonkun asian loppuun, lopettaisin edes yhden niistä kolmesta keskeneräisestä ikuisuus-virkkausprojektista. Olen mieltynyt virkkaamiseen muka sen vapauden takia, ettei tarvitse niin laskeskella jne. Mutta mitä väliä sillä, mitä puikkoja heiluttaa, kun mitään ei saa valmiiksi? Tässä on ehkä sama ongelmamöykky takana kuin koulunkäynnissä ja monessa muussakin asiassa - miksi mun on niin vaikea saada asioita tehdyksi loppuun?

Taannoin lainasin kirjastosta kirjan nimeltä "Villit virkkausmallit". Siinä oli aika kehiteltävä loistoidea esim. leikata vanhasta neulepaidasta kaula-aukkoa auki ja virkata se umpeen.

Vuosikaudet olen haaveillut omiin vaatteisiin ja nyt vielä enemmän lapsille, että kirjoisi jotain hassuja pikku kuvioita. Toinen olisi virkata kukkasia ja kiinnittää niitä paitoihin.

Yksi aika hitti käsityöprojekti olisi semmoinen, mitä ehdinkin tuumailemaan ja kas! Satuinkin ohjeet siihen löytämään Suuresta Käsityölehdestä - kuinka tehdä ristipistomalli omista valokuvista kuvankäsittelyohjelman avulla. Siinä olisi työsarkaa pitkäksi aikaa.

Mutta vielä on tyydyttävä haaveiluun.